top of page

Het vormdesign van mijn gelukspot is geïnspireerd op een urn. Over het algemeen is de dood niet de eerste associatie met geluk. Dit is een paradox die ik erg interessant vind.

Door de dood onder ogen te komen, het te erkennen, is er namelijk wel degelijk meer geluk te winnen. Door er bewust van te zijn dat het leven eindigt, wordt de kans vergroot dat je bewuster alles uit het leven tracht te halen. Men gaat leven alsof het je laatste dag is, echt leven dus. Doen wat je echt belangrijk vindt en verlangt, wat vanzelfsprekend zorgt voor een gelukkiger leven.

Filosofisch gezien leidt de weg van geluk altijd naar de dood. Men streeft, in basis, door het gehele leven naar geluk. Aan het eind van deze zoektocht kom je aan bij de dood. Wat blijft er dan van deze geluk zoektocht over? Een blanco urn?

Hier ontstond het idee om in de toekomst persoonlijke urnen te ontwerpen en op elke urn het levensverhaal van de overledenen te visualiseren. Wellicht in samenwerking met externe bedrijven zoals bijvoorbeeld Cor Unum of EKWC. Het vormdesign van de urnen kan in samenspraak verschillen per urn, naar persoonlijke voorkeur. Hierop volgend kunnen de nabestaande uitgenodigd worden om content te verzamelen. Content die voor hen het ultieme geluk, of andere mooie, emotionele momenten van de overledene weergeven. Dit kunnen foto’s, illustraties of beeld van andere aard zijn. Met deze content kan vervolgens een uniek ontwerp gemaakt worden, dat via transfers op de urn kan worden ingebrand. Om zo te komen tot een prachtig duurzaam en persoonlijk product die eer doet aan zijn behuizer en nabestaanden troost biedt.

bottom of page